Vyrobte si domáci opaľovací krém

Rada by som vám ponúkla niekoľko rád, ako si vyrobiť vlastný domáci krém na opaľovanie. Sama iba začínam v tejto oblasti, preto ešte nemám veľa skúseností, ale postupne sa učím, čítam, skúšam.

O výhodách a nevýhodách používania bežných opaľovacích krémov tu rozhodne nebudem nikoho presviedčať, pretože sama som niekedy dosť zmätená z toho, čo všetko mám a nemám sledovať v zložení krémov.

Navyše si často krát tie dlhé chemické názvy škodlivých zložiek ani neviem zapamätať, aj z toho titulu, že nie som chemik (čoho dôsledkom je aj moje častejšie využitie slova „vraj“a relatívne krátky článok). A tak som si túto dilemu vyriešila sama a rozhodla sa niečo podobné a verím v to, že aj zdravšie, si vyrobiť sama doma. 

domáci opaľovací krém 

 Základ krému

Tento krém je na olejovej báze, čo patrí medzi jednoduchšie techniky výroby na rozdiel od napríklad výroby krémov aj na vodnej báze. Chce to čas a skúsenosti, preto začnite najprv takýmito krémami. Základom krému sú teda pochopiteľne oleje a maslá. Na výrobu krémov najčastejšie používam bambucké maslo, kakaové maslo, kokosový olej, olivový olej, mrkvový olej. Prečítala som si pár článkov a návodov na výrobu domácich krémov a môj recept je akýsi kompilát toho, podľa mňa najlepšieho, čo sa v kréme môže nachádzať. Existuje však obrovské množstvo iných dostupných olejov, ktoré si môžete podľa ich účinkov podopĺňať podľa vlastného posúdenia

 Celý článok si môžete pozrieť na stránke, kde publikujem svoje články. 


Spať na Články