Tipy na vytvarovanie a posilnenie rúk jogou - 1

Ponúkam vám pár overených cvikov, ktoré si môžete cvičiť aj doma, aj v prípade, že neviete, ako sa cvičí samotný pozdrav slnkuPozdrav slnku je akoby stavebným kameňom cvičenia jogy, či už ashtanga jogypower jogy a väčšiny ostatných jogových systémov. Má mnoho podôb a aj v rámci daného jogového systému sa dá alternovať podľa úrovne cvičiacich.  Práve táto séria cvikov, o ktorej vám píšem, môže tvoriť časť pozdravu slnku, v prípade, že cvičiaci nemá dostatok sily v rukách. Výborne posilní ruky a stále nie je tak ťažká, ako môžu byť iné, ťažšie varianty. Posilňuje vnútornú časť rúk, najmä v oblasti tricepsov.

Tieto cviky sa dajú však cvičiť aj samostatne v „instantnej podobe“alebo v prípade, že nepoznáme samotný pozdrav slnku. Pri pravidelnom cvičení dokážu ruky veľmi rýchlo spevnieť. V ďalších článkoch si rozoberieme aj samotný pozdrav slnku s ťažšími alternatívami.

 

  Marjariasana 

 Fázy cvičenia

Začíname z pozície Marjariasana, kedy máme dlane a kolená na podložke. Dlane sú od seba vzdialené na šírku ramien, kolená na šírku bokov, priehlavky sú celú dobu cvičenia na zemi. Je dôležité, aby boli dlane opticky presne (kolmo) pod vašimi ramenami, nie viac vpredu, pretože vtedy sa cvik míňa účinku, keďže pri klesaní sa nám položia lakte na zem, čo nechceme. Prsty na dlaniach sú od seba roztiahnuté čo najďalej, pevne ich zatláčame každým článkom do podložky, ako aj samotné dlane


Celý článok si môžete pozrieť na stránke, kde publikujem svoje články.

 


Spať na Články