Vyrobte si svoj balzam na pery

Počas zimného obdobia je naše telo vystavené viacerých nástrahám, ako v lete a viacerým z nás sa to prejavuje aj častejším výskytom herpesov, oparov na perách. Prípadne máme v tomto období viac namáhané pery nízkymi teplotami a naše pery sú popraskané, suché.

Minule som vám písala o recepte na regeneračný krém na telo, dnes sa s vami chcem podeliť o recept na balzam na pery, ktorý som si sama vyrobila a aj odskúšala. Je prudko spotrebný, najmä keď viem, čo všetko dobré v ňom je a aj sa výborne nanáša.

 Dom%C3%A1ci%20balzam%20na%20pery 

Ako väčšinou, inšpirovala som sa rôznymi receptami a zobrala som si z nich pre mňa to najlepšie. Tento balzam ma v sebe najmä zložky, ktoré prispievajú k regenerácii pokožky na perách, prípadne urýchľujú hojenie a miznutie oparov.

Vôňu balzamu má na starosti v tomto prípade esenciálny olej tee tree. Balzám je primerane hustý a nelepí sa.

Ingrediencie som si vyberala podľa toho, aké majú účinky a aj podľa toho, čo som práve mala doma a potrebovala som minúť, pretože tieto prírodné ingrediencie zvyknú mať krátku životnosť.

Zloženie krému a jeho účinky

Pri herpesoch priaznivo pôsobí kokosový olej, kakaové maslo, jojobový olej. Rakytníkový olej sa považuje za prírodné antibiotikum s vysokým obsahom vitamínu C, a je vraj účinný proti vírusom.

Argánový olej je vhodný pri regenerácii pokožky, ako aj vitamín E, D-panthenol , esenciálny olej tee tree a včelí vosk, ktorý zároveň zahusťuje balzam.

Glycerín reguluje množstvo vody v pokožke. Medovka má vraj protivírusové účinky, tak ako aj nechtík, ktorý má aj regeneračné účinky. Preto sa nechtík často používa do krémov určených na regeneráciu pokožky.

Ingrediencie%20na%20dom%C3%A1ci%20balzam%20na%20pery 

Príprava na výrobu krému

Pomôcky:

  • jeden hrniec-ja osobne používam ten na zohrievanie mlieka s dvojitým dnom
  • sklenená nádoba
  • miska
  • predmet na miešanie zložiek
  • ručný šľahač na kapučíno
  • váha
  • papierové vrecká do kávovaru alebo vrecká na sypané čaje
  • nádobky na plnenie (na uvedenú dávku mi vyšlo 10 takých malých nádobiek, aké vidíte na obrázku, kde bolo predtým 3,5 g očných tieňov a tri ďalšie 30ml nádobky)

 

Celý článok si môžete pozrieť na stránke, kde publikujem svoje články.

 


Spať na Články